EL MIRALL.

Posar-se a parlar de “nova etapa” o “nova era” o “nou cicle” o “noves perspectives” és una mica absurd. Quan no encetem noves etapes, noves eres o nous cicles? Quan renunciem a noves perspectives? Quan en som gestors únics? Quan respon, tot plegat, només a la nostra voluntat? Les noves etapes són recurrents. Els cicles recomencen i acaben constantment. I no sempre tenim a les mans el poder d’activar-los o desactivar-los.

Una altra cosa és què fem, quina actitud prenem quan ens sobrevé un canvi. Heus aquí el secret: el canvi. Sempre sentim la necessitat de fer comptes, d’avaluar, de projectar-nos, en definitiva. El pànic del mirall no pot aturar-nos, sinó esperonar-nos, però reconec que és més fàcil dir-ho que fer-ho. Quina imatge hi trobem de nosaltres mateixos? Amb quina fortalesa comptem per fer front a la nostra pròpia imatge? Quins mecanismes activem per reconèixer el menyspreu o la indiferència o la quietud dels qui hem estimat? Com encarem la solitud?

És humà no voler perdre i és humà intentar sortir reforçats de qualsevol tràngol. D’aquí, segurament, que busquem desesperadament el reconeixement, la gratitud, l’aplaudiment públic o no tant. D’aquí que ens perdem en laberíntiques reflexions si ens falta una clau per a desllorigar la trama de la que som protagonistes. Potser això és el pitjor, no saber-ho tot, no ser prou poderosos per controlar tot el que passa i ens passa, perquè no sempre som capaços de gestionar els sentiments dels altres. Heus aquí el secret: els sentiments.

Ha començat la primavera i avui fa un dia radiant, calent, lluminós. El mirall em retorna una imatge menys borrosa, més definida, que no m’espanta ni em tempta, sinó que em proporciona serenitat. Penso que, després de tot plegat, he vençut moltes amenaces. Penso que potser algú en algun lloc m’ha vist passar de puntetes pel seu mirall. Penso que tot allò que he sumat ha sumat igualment en el compte d’algú altre. I en tinc prou.

Sí, en tinc prou. Per això desfaig avui un altre nus, però aquest cop, sense recança, ho faig mirant-me els ulls.

Mirall

Be Sociable, Share!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada