LA (desconeguda) CANÇÓ DE SOLVEIG

Fa tres dies, llegia La playa de los ahogados, de Domingo Villar, una novel·la criminal de l’autor gallec que m’agrada molt (i que aquest cop no he aconseguit en la llengua original…). Em trobo sovint, al llarg de la novel·la, que Leo Caldas, l’inspector protagonista, parla de “La cançó de Solveig”. L’hi posen com a recurs en un programa de ràdio en què participa, la xiulen els tertulians habituals del seu bar de referència, n’hi parla la dona d’un sospitós…

Fa dos dies començo a llegir Primera part, de Cèlia Sunyol (un descobriment, per cert, altament recomanable) i em trobo que Helena, la protagonista, parla sovint de “La cançó de Solveig”, de Grieg, des de les muntanyes màgiques de Davos on es recupera de la tuberculosi.

Desconeixia completament aquesta cançó i la seva història: la música incidental que compongué Grieg per a Peer Gynt (1867) d’Ibsen.

Aquí us la deixo. Val la pena escoltar-la i llegir, tot i que en moments diferents, les dues novel·les que he esmentat.

https://www.youtube.com/watch?v=vihcM6o3pqQ

Be Sociable, Share!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada