MIRAR-SE UN MATEIX

Durant aquesta legislatura que ja s’acaba, en diverses ocasions hem parlat dels valors i les actituds, uns conceptes que semblen gastats de tant reivindicar-los i que, tot i així, continuen suposant una càrrega per a moltes persones i institucions, malauradament, també per a institucions públiques i per a persones que ostenten càrrecs públics.

Després de la carta que ha enviat l’alcalde Ignasi Giménez com a candidat del PSC a la resta de candidats que concorren a aquestes eleccions, dóna la sensació que, a més del que s’ha dit més amunt, hi ha persones amb responsabilitats públiques que abusen del seu càrrec amb l’excusa de posar en valor actituds com la cordialitat, la generositat i el joc net.

En aquesta carta, l’alcalde i candidat Giménez fa un exercici de supèrbia com no se li havia vist mai, un exercici de superioritat, de menysteniment i menyspreu als altres candidats, en demanar-los que juguin net. Ho fa des d’una posició de supremacia que s’ha atorgat ell mateix o que sembla haver-li donat un ésser superior. Ho fa com si ell fos el “candidat bo” que instrueix la resta de candidats, ja d’entrada sospitosos i mediocres.

Diu en la seva carta el candidat que es compromet a “realitzar una campanya constructiva i en positiu… fugint de les desqualificacions personals, la demagògia fàcil i les prediccions apocalíptiques”, literalment. Personalment, com a adversària seva que vaig ser el 2007, me n’alegro profundament, sobretot perquè aleshores la campanya del PSC va ser exactament així: destructiva, en negatiu, plena de desqualificacions personals i de demagògia fàcil. Recorden vostès l’apocalipsi que havia de venir amb les obres de la plaça Major? Recorden el gran forat econòmic que havia de sumir l’ajuntament en un deute històric? Recorden la catàstrofe natural de no veure la Mola des de la plaça Major? Recorda algú que va ser el PSC qui va publicar i repartir fulletons on es titllava l’alcaldessa de lladre, dictadora i poc menys que imbècil?

I ara el senyor Giménez es permet donar lliçons als altres. Només cal recordar dos o tres episodis d’aquests anys: en entrar al govern, el PSC va aprovar el “codi del bon govern”, un document que els va permetre pactar amb el trànsfuga tot el que han volgut, sense importar l’opinió de l’oposició política o  ciutadana. Editen pamflets explicant que han sanejat l’ajuntament la mateixa setmana que presenten la liquidació del 2010 amb un dèficit de 650 mil euros i a més, ens amaguen informació econòmica i no diuen mai que ells es van trobar un ajuntament amb superàvit.

S’ha de tenir molta barra per passejar-se tranquil·lament fent copets a l’esquena i petons a tort i a dret mentre s’actua de tan mala manera. Abans per ser destraler i ara per advertir els adversaris que no ho siguin.

S’ha de ser molt poc humil i responsable per erigir-se en algú que està més enllà del bé i del mal. S’ha de ser molt presumptuós per considerar-se superior als altres. Provi, candidat, de mirar-se a si mateix i aguantar-se la mirada.

Be Sociable, Share!

4 comentaris a “MIRAR-SE UN MATEIX”

 • Albert ha dit:

  Recordo perfectament la campanya de les eleccions de 2007 perque la vaig viure de molt aprop.Campanya que va durar 4 anys plena de mentides i insults. Manipulació de fotos per tapar la Mola (ui, això està ara molt de moda), situacions apocalíptiques que passarien a Castellar i manipulacions una darrera l’altre. Recordo els insults d’algú que anava a la llista socialista cap a tu. Ho recordo molt bé. I ara te la barra de demanar joc net? Ara? El joc net hi ha de de ser sempre, no quan els hi interessa a ells. El Sr.Giménez està Mourinhitzat. Te una memòria selectiva de l’alçada d’un campanar.

 • Garric ha dit:

  Escrit realment brillant. Aquest alcalde és un ninot.

 • Jiskar ha dit:

  Em cau l’ànima als peus quan llegeixo el bloc del Sr. Canalís. Així ha anat la regidoria d’urbanisme i medi ambient d’aquest ajuntament, una vergona!
  Deixo el comentari aquí per que el regidor censura els comentaris.

 • Jiskar ha dit:

  Llegiu el darrer comentari al bloc del trànsfuga, suposo que és del PP.
  Fins i tot el PP té raó.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada