MÉS CLAR, L’AIGUA

El PSC ha presentat aquesta setmana una moció al ple municipal. És una moció que insta la Generalitat a donar una solució al problema de la manca de places escolars de secundària al municipi per al curs que començarà l’any 2013. La mateixa moció diu que l’ajuntament ha de cedir també el terreny oportú a la Generalitat per a la construcció de l’equipament.

Gairebé que és igual parlar del contingut, perquè en el contingut hi estem tots d’acord: necessitarem un tercer institut i el reclamem. Evidentment, s’aprova per unanimitat de tots els grups municipals.

Una altra cosa són les formes. El PSC, al govern des de fa quatre anys, va deixar passar els dos primers anys de legislatura fent-nos ballar el paraigua amb la setena escola. Titulars, declaracions, intervencions en els plens i enrabiades meticulosament estudiades van formar part d’un circ que va acabar amb l’afirmació de l’alcalde, contundent: “en aquests moments la setena escola no és urgent.” I es va tancar el tema i no tenim setena escola.

Mentrestant, el grup de CiU proposa de començar a parlar del tercer institut i es comencen, el 2009, els tràmits per cedir el terreny a la Generalitat. Però aleshores el departament d’Educació (a mans també del PSC) va proposar de no fer un tercer institut sinó de fer unes línies de secundària a l’escola Sant Esteve, creant així un “institut-escola”. Tots vam dir que endavant, que el que importava era tenir les places necessàries en el moment previst. Des d’aleshores, no n’hem sabut res més, perquè no hi ha cap compromís escrit, ni cap proposta ni cap previsió.

Amb el canvi de govern a la Generalitat, l’alcalde i la regidora Pérez van a veure el director general de centres escolars públics, negocien i arriben a acords: s’ha de decidir quin model volem, si el tercer institut o l’institut-escola. Però atenen les necessitats de Castellar i accepten la necessitat de places que tenim. Molt bé, doncs ara que el Consell escolar municipal i el consistori es defineixin i facin arribar a la Generalitat les seves preferències. I la Generalitat que actuï.

A què ve, doncs, presentar una moció al ple demanant que la Generalitat actuï? L’alcalde ens diu que ho fan perquè la Generalitat ens ha de “demanar” la cessió del terreny per a construir el tercer institut. Primera notícia. Cap escola ni institut dels que hi ha a Castellar ha seguit aquest procediment. Hem d’esperar que la Generalitat ens ho demani? No, hem d’actuar!

No és aquesta, la raó. Les raons són dues: ara ja no governen els “seus” el departament d’Ensenyament. I falten 40 dies per unes eleccions municipals. Més clar? L’aigua.

Be Sociable, Share!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada