INTERVENCIÓ PLE 12 D’ABRIL 2011 / MOCIÓ DEL PSC

Estem d’acord amb l’exposició de motius d’aquesta moció perquè coneixem la situació de les necessitats d’escolarització a la secundària i, per tant, també la necessitat de comptar amb un 3r IES.

És per això que a finals del 2008 i en diferents moments del 2009 vam posar sobre la taula el tema fent preguntes a l’equip de govern i també en aquest ple, parlant de la necessitat de posar fil a l’agulla per aconseguir aquest tercer institut. Aleshores vam argumentar que teníem una oportunitat de planificar amb temps, cosa que pel que fa a equipaments educatius és força difícil.

Aleshores vam comptar amb la complicitat de tots els grups municipals, també de l’equip de govern. I es va posar el fil a l’agulla decidint i preparant els tràmits per cedir un solar al departament d’Educació.

Posteriorment, la Federació d’AMPA del municipi va manifestar ja la urgència d’accelerar els tràmits, perquè ja aleshores, el 2010, semblava que els tràmits iniciats no avançaven. De la gestió de l’equip de govern amb el govern de la Generalitat, en sabíem ben poc o gens.

A mitjans del 2010, l’equip de govern ens anuncia la proposta del departament d’Educació de fer un edifici de secundària al St. Esteve creant un institut-escola (3-16). Vam estar-hi d’acord, tot i que vam expressar els dubtes en la gestió d’un equipament que la Generalitat encara no sabia (i encara no sap) com s’ha de gestionar patrimonialment.

Ens diuen que a finals del 2010 començaran les obres i no en vam saber res més.

A finals d’any hi ha un canvi de govern a la Generalitat i l’alcalde ens diu que han concertat entrevista amb el Director general de centres públics i quan preguntem ens diuen que ha anat raonablement bé, que tenen les dades, que saben que s’ha de fer l’IES i que ara s’ha de decidir el model: IES o IES-escola.

I arribats aquí, l’equip de govern presenta al ple una moció que insta la Generalitat a “donar una solució definitiva a la necessitat de noves places de secundària”. Hi estem d’acord, només volem fer notar que entenem que això que fan avui és una estratègia política. La premsa pròpia de l’ajuntament podrà dir demà, i ja els dono el titular: “L’ajuntament de Castellar exigeix a la Generalitat que faci el tercer institut”. No es recolliran més opinions ni més anàlisis. Això a un mes de les eleccions municipals quan hi ha un govern nou de fa 3 mesos a la Generalitat.

D’acord. Només volem que sàpiguen que ho sabem, que som conscients que ens utilitzen. Deixem a l’aire una pregunta, però: mentre no hi ha hagut aquest govern, vostès què han fet? Estem en disposició de reclamar als altres que facin els deures sense valorar si nosaltres hem fet els nostres?

Vostès saben que no votarem en contra una moció que digui que necessitem un equipament escolar. I votem a favor responsablement, hi hagi qui hi hagi a la Generalitat, cosa que no van fer vostès.

Be Sociable, Share!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada