UNA QÜESTIÓ D’IDENTITAT

 Ho dèiem la setmana passada, pensar en positiu, entre moltes altres coses, és creure i confiar en la gent, és especialment, pensar que la societat civil d’un municipi és el motor de riquesa cultural, social i també econòmica de tot poble i ciutat.

Castellar del Vallès és un municipi amb un important teixit associatiu que des de sempre ha estat part fonamental de la nostra vida social. Les entitats d’un municipi donen identitat a un poble. La seva gent i les seves activitats, influeixen i determinen d’una manera molt especial la identitat d’un municipi. Obviar-les, no ajuda precisament a la cohesió social i cultural del nostre poble.

Aquests darrers quatre anys de govern socialista a Castellar hem pogut comprovar que no hi creu massa en aquesta societat civil, o en les seves necessitats

Es va inaugurar el Mirador, i també el nou auditori, i no es va comptar amb la participació de cap entitat cultural del municipi per a la seva posada en marxa. Externalizar és la manera que té el PSC de gestionar: escoles bressol, el Mirador, el casal d’estiu, l’Obra Social Benèfica, i moltes altres activitats, és la manera que té el PSC d’anar a buscar a fora el que té a casa. No compartim aquest model de gestió, si no garanteix la cohesió i la implicació de la xarxa social del poble, sense que aquestes entitats els suposi un pas enrera en la seva activitat quan l’ajuntament decideix externalitzar. No compartim aquest model si al final acaba sent una gestió que per garantir el benefici de l’empresa acabem pagant molt més sense obtenir més qualitat.

Sembla que l’equip de govern aquest any renuncia a la mostra d’oficis artesans. Aquesta era una activitat que tenia molt d’èxit, fa més de 20 anys que es fa, era una referència dels oficis artesans arreu del país, una llàstima que es deixi perdre i que la ciutadania del nostre poble no en pugui gaudir.

El PSC ens diu en un eslògan seu: “Estima Castellar”o la més nova de “Som de Castellar”, pressuposant que amb això n’hi ha prou i no cal fer gaire més. Doncs, honestament, pensem que cal fer més, s’ha de demostrar cada dia, recolzant totes les activitats fetes per tots i per a tots, amb allò que necessiten per tirar endavant, per petit que sigui, encara que sigui un local d’assaig, poder disposar dels equipaments del poble i perquè no participar a la Mostra d’oficis, o bé disfrutant d’ella,com a festa identitària del municipi.

A Castellar, hi ha entitats i associacions, empreses amb una sobrada i llarga trajectòria al municipi, la seva feina els avala i cal confiar en ells, com s’havia fet sempre, i això ha de ser una premisa per a tots els polítics locals. Una societat civil, unes associacions implicades, cohesionen el municipi i a més li donen identitat. Com hem dit, no anem a buscar a fora el que tenim a casa. Castellar és un poble de grans oportunitats, no les desaprofitem.

Be Sociable, Share!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada