MAREJAR LA PERDIU

Ens acostem al final de la legislatura i, encara que el temps ha passat hi ha coses que no han canviat massa des dels inicis del govern socialista. Primer calia donar-los el temps necessari per prendre possessió i per dominar la gestió pública; després va venir l’època de l’eufòria, de les promeses de canvi i il•lusió; vam passar a un cicle de polítiques difuses que van anar esmorteint les esperances de molta gent i arribem al final d’aquests quatre anys de govern socialista amb l’apatia que han imprès en la seva gestió. Des d’aleshores fins ara, hi ha un fil conductor: allò de què més presumien és allò que els ha mancat més: la participació, la mà estesa i la transparència.

En aquests quatre anys el grup de CiU a l’oposició ha fet control de la gestió del govern. Alguns diuen que amb poc soroll, i ens ho retreuen. Nosaltres hem cregut sempre que la feina que fem no necessita estridències ni insults com els que van prodigar els socialistes en aquella campanya del 2007. Hem tingut lleialtat institucional i ens hem mostrat prudents i, creiem, generosos. Però una cosa és això que diem i l’altra és no dir les veritats. I avui seguim tenint queixes de les maneres de procedir dels socialistes.

Fa uns dies vam demanar una reunió amb l’alcalde per reclamar-los més atenció a l’hora de facilitar-nos informació i respondre les preguntes que els fem periòdicament. En uns dies vam tenir preparats diversos expedients a la nostra disposició. La sorpresa ha vingut quan ens hem adonat que hi ha temes importants als quals manca la informació econòmica, bàsica per fer una bona avaluació. No tenim la informació econòmica de l’auditoria de l’empresa que gestiona la piscina coberta ni la llar d’infants Colobrers, per exemple.

Però el tema estrella és l’expedient de contractació d’obres per a la canalització d’aigua del Ter-Llobregat (ATLL), amb un desviament econòmic de gairebé 3 milions d’euros. A l’expedient hi falten escrits i requeriments fets a l’ajuntament pel Consorci ATLL. Els informes tècnics, la informació del Consorci i la informació facilitada per l’equip de govern no coincideixen. Així doncs, o no saben explicar la desviació econòmica, o no volen dir-nos que aquesta desviació s’ha produït per la seva pròpia deixadesa o simplement no ens ho volen explicar tot. Fins i tot el Consorci els diu en un document que és sorprenent que diguin que desconeixen el deute que tenen. No tenim encara, després de molt de temps d’haver-ho demanat, l’informe complet dels proveïdors que l’ajuntament té pendents de pagament. Ni la liquidació del pressupost del 2010, que s’ha d’aprovar abans de l’1 de març i que el regidor d’Hisenda diu desconèixer. Potser pretenen marejar la perdiu fins després de les eleccions… En tot cas, una gestió obscura que més que informar poc, diu més aviat molt (dolent) de l’acció del PSC.

Be Sociable, Share!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada