DEVALUANT CATALUNYA / Per Oriol Pujol Ferrusola, Portaveu del grup parlamentari de CiU

Tothom coincideix que ens trobem en un moment en el qual la política i els polítics estem allunyats de la societat i la nostra imatge ha quedat seriosament en entredit. Aquesta dinàmica s’ha accentuat i malgrat que les causes són múltiples i tots hem de reflexionar-hi, crec, sincerament, que el tripartit és el responsable primer en tot aquest procés.


El tripartit està devaluant les institucions catalanes mitjançant l’ús partidista dels instruments democràtics i de les institucions. S’obliden de l’interès col·lectiu per a centrar-se únicament en una visió personalista de la política, que en determinats casos correspon al partit i, en d’altres, a la persona. Els exemples més clars del que vull explicar, són el desenvolupament dels Plens i les sessions de control al Govern.

Ja en altres ocasions hem denunciat que les sessions de control són més de control de l’oposició que no pas de control al Govern. Els partits que donen suport a l’Executiu s’han dedicat a atribuir tots els mals actuals als 23 anys de Govern del President Pujol o bé directament, a Artur Mas! 

Aquesta manera de fer, ha traspassat ara al propi President de la Generalitat. José Montilla, quan es troba davant d’una pregunta complicada, enlloc de donar una resposta més o menys convincent, empra aquella tàctica que tan mal fa a la política: “i tu més”.

I pel que fa al Ple, els grups del PSC, ERC i ICV han decidit no interpel·lar-se i d’aquesta manera no posar en evidència les seves contradiccions internes. A més, han optat per traslladar al plenari la tàctica que des d’inici de legislatura estan duent a terme en les comissions: no votar de cap manera les iniciatives de CiU malgrat hi estiguin d’acord. En aquest ple hem vist com s’han oposat a tramitar una llei per actualitzar la renda de suficiència, com s’han oposat a soterrar la MAT o bé com es neguen a que el territori tingui veu i compensacions amb el polèmic transvasament de l’Ebre.

Aquest ús pervers de les institucions devalua la política i, sens dubte, accentuarà l’allunyament dels ciutadans. La cuirassa amb la qual es vesteix el Tripartit per amagar qualsevol senyal de debilitat existent, resulta ser el símptoma que més evidencia que el President Montilla té els mateixos problemes que el President Maragall.

Be Sociable, Share!

Un comentari a “DEVALUANT CATALUNYA / Per Oriol Pujol Ferrusola, Portaveu del grup parlamentari de CiU”

  • garmir ha dit:

    Hola:
    Si, peró CIU també tindría que tenir menys por a fer un altre tipus d´Oposició, entrar més al cos al cos, fer mocions de censura, encara que no es guanyin, crec que l´imatge d´oasis català encara pesa molt al Parlament, CIU tindría que fer un altre tipus d´Oposició, fora una mica de l´oasi que segueix practicant.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada